سخنگوی دستگاه قضا مطرح کرد؛

رسیدگی فوق‌العاده به پرونده شاهچراغ | پیگیری مسمومیت‌های سریالی دانش‌ آموران قمی

سخنگوی قوه قضاییه گفت: موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی و بخشودگی جمع قابل توجهی از متهمان و محکومان اغتشاشات اخیر حاکی از میزان اهمیت وحدت ملی و جلوگیری از انفصال اجتماعی و فرهنگی است.
کد خبر: ۱۳۹۷۹۸۴

به گزارش جام جم آنلاین، مسعود ستایشی در نوزدهمین نشست خبری قوه قضائیه با اصحاب رسانه با اشاره به حضور معنادار و حماسی مردم متدین در راهپیمایی ۲۲ بهمن گفت: رفراندوم ملی در قالب راهپیمایی ۲۲ بهمن بار دیگر تجلی اراده آزادی خواهانه و استکبارستیزانه ملت ایران بود که ۴۴ سال به رغم بدخواهی دشمنان قسم خورده با ثبات قدم و ایستادگی اراده خود را دنبال کرده اند.

سخنگوی دستگاه قضا خاطرنشان کرد: مردم شریف ایران اسلامی برای حراست از انقلاب بنیان نهاده خود اعلام آمادگی کردند. واقعیت آن است که بی تردید دشمن در اتاق‌های سیاستگذاری خود بر لایه‌های عمیق این حضور متمرکز شده و علت ناکام بودن خود را دنبال خواهد کرد.

وی اظهار کرد: دشمن در جنگ شناختی اخیر تلاش داشت تا با طرح روایت‌های جعلی کل ملت را تحت تأثیر خود قرار دهد اما راهپیمایی عظیم و میلیونی ملی نشان داد که داستان سرایی‌های دشمن ناکام مانده است.

ستایشی اذعان کرد: راهپیمایی عظیم ملت نشان داد که انقلاب اسلامی و قانون اساسی منبعث از آن محور وحدت بخش و مورد تمسک همه ملت ایران است.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: راهپیمایی عظیم میلیونی ملت راه اتحاد کلمه ملت در برابر خودکامگی دشمن راز و رمز بی بدیل است که همه باید آن را محترم بشمارند.

اهمیت وحدت ملی و جلوگیری از انفصال اجتماعی و فرهنگی

وی با اشاره به عفو اخیر به مناسب دهه مبارک فجر گفت: موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی و بخشودگی جمع قابل توجهی از متهمان و محکومان اغتشاشات اخیر حاکی از میزان اهمیت وحدت ملی و جلوگیری از انفصال اجتماعی و فرهنگی است. یکی از ویژگی‌های این عفو، تسری آن بر متهمان بوده است.

ستایشی با اشاره به معیاری بودن عفو اخیر و گستردگی دایر شمول آن گفت: اجماع ملی حاصل از این عفو که آشکار شد حاکی از شدت نیاز جامعه به وحدت و انسجام و نفرت ملت از تفرقه افکنان بود. اقدام ریاست قوه قضائیه و موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی حربه دشمن برای ایجاد شکاف اجتماعی را کند ساخت.

سخنگوی دستگاه قضا در ادامه خاطرنشان کرد: پیام اصلی عفو اخیر باز بودن آغوش ملت برای بازگشت و تبدیل ملت به ید واحده در برابر دشمنی‌های مداوم علیه استقلال و ایران یکپارچه است.

وی در ادامه بیان کرد: هل دادن جوانان و بخش‌های آسیب پذیر به سمت دشمن و گرفتاری آنها اقدامی نابخشودنی است.

ستایشی تصریح کرد: مسئولان در بخش اقدام، خانواده‌ها در بخش صیانت و لایه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در بخش‌های مختص به خود باید با همگامی اقدامات بعدی در خصوص جمعیت عفو شده را دنبال کنند.

سخنگوی قوه قضائیه در ادامه با تسلیت به بازماندگان زلزله خوی مصیبت‌زدگان ترکیه و سوریه گفت: آمادگی کامل داریم تا در حد مقدورات به کمک زلزله‌زدگان خوی، سوریه و ترکیه بشتابیم.

نباید مقدمتا احراز تخلف و قضاوت کرد

ستایشی در پاسخ به سوالی در خصوص علت عدم برخورد دستگاه قضا برای برخورد با تخلف فیلیمو به علت پخش سریال سقوط گفت: نباید مقدمتا احراز تخلف و قضاوت کرد.

سخنگوی دستگاه قضا اظهار کرد: وظیفه داریم چنانچه شکایتی احراز شد مطابق موازین قانونی رسیدگی و اعلام نظر کنیم. در خصوص این موضوع چنانچه شکایتی مطرح شود، وظیفه رسیدگی داریم.

وی ادامه داد: در خصوص این موضوع در واحد قضائی مربوطه در دادسرای عمومی و انقلاب تهران شکایتی مطرح شده و تحت رسیدگی است و تصمیمات اتخاذ شده متعاقباً اعلام خواهد شد.

ستایشی گفت: چنانچه در مقررات قانونی افعال یا ترک افعال مرتکبی اگر در خصوص این موضوع وصف مجرمانه داشته باشد در صورت احراز مجرمیت قطعاً در مراجع صالح نسبت به آن تصمیم لازم اتخاذ خواهد شد.

رسیدگی فوق‌العاده به پرونده حادثه تروریستی شاهچراغ

سخنگوی دستگاه قضا در خصوص آخرین وضعیت پرونده حادثه تروریستی شاهچراغ گفت: این پرونده به صورت فوق العاده تحت رسیدگی قرار دارد و پنج متهم دارد که جلسه اول رسیدگی به این پرونده در هجدهم بهمن ماه سال جاری تشکیل شد و جلسه دوم نیز ۲۴ بهمن ماه تشکیل شد.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون جزئیات عفو اخیر گفت: در حال حاضر کار در دست مجریان است که در قوه قضائیه و واحدهای قضائی تابعه بتوانیم فرایند عفو را به خوبی به نتیجه برسانیم.

ستایشی تصریح کرد: جلسه‌ای در هجدهم بهمن ماه برگزار شد و به رؤسای کل دادگستری استان‌ها این وظیفه محول شد که با استفاده از ظرفیت قضات با تجربه در اجرای احکام و ظرفیت رؤسای زندان‌ها و تشکیل کارگروه تخصصی در کمترین زمان ممکن با استفاده از اوقات خارج از وقت اداری کار تطبیق مصادیق با معیارها را شروع کنند و به صورت روزانه پیگیری و نتیجه نهایی را ظرف ۱۵ روز به معاونت قضائی قوه قضائیه انجام دهیم.

سخنگوی دستگاه قضا گفت: مقرر شد پرونده‌هایی که مربوط به بخش اول دستورالعمل بوده نسبت به پرونده‌های بخش دوم در اولویت قرار گیرد و برای تسریع در کار فرم‌هایی در نظر گرفته شده و به استان‌ها ابلاغ و تاکید شده که در تفسیر دستورالعمل و تطبیق مصادیق استان‌ها به صورت سلیقه‌ای عمل نکنند و به صورت رویه واحد صورت پذیرد و سعی شود دامنه شمول عفو را تا جایی که مغایر قانون نباشد بیشتر کنند.

تا پایان بهمن ماه اولین مرحله از نتایج عفو اخیر اعلام می‌شود

وی در ادامه بیان کرد: با توجه به لزوم تدقیق در پرونده‌های مورد بحث هنوز تعداد دقیق مشخص نشده، انشاالله بعد از اتمام فرایند گزارشی کامل و جامع با اهتمام ویژه تا پایان بهمن ماه اولین مراحل گذرانده خواهد شد و نتایج اعلام می‌شود.

ستایشی با تاکید بر اینکه اصل ایده گفت‌وگو تحت تأثیر وقایع مشخصی نیست، گفت: ریاست قوه قضائیه از ابتدای دوره تحول و تعالی و نشست با تمامی اشخاص و مجموعه‌ها را داشته اند و پیشنهاد ایشان برای گفت‌وگو، همیشگی و مورد اقبال تمامی مردم واقع شده است.

سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: قول می‌دهم که نگاه ریاست قوه قضائیه گفت‌وگو محور و تعامل‌محور است. رئیس قوه قضائیه پیشنهادات کارساز را مورد توجه قرار می‌دهند و عملیاتی می‌کنند.

وی با بیان اینکه ریاست قوه قضائیه در خصوص پرونده‌های ۴۷۷ شخصاً مطالب را می‌بیند، اظهار کرد: رئیس قوه قضائیه در خصوص نظرات تأمل کرده و دستورات لازم را صادر می‌کند و مهم این است که در جامعه گفت‌وگو یک اصل باشد و گفت‌وگو برای حل مشکلات مردم و پیدا کردن راه حل های جدید مدنظر است.

پرونده حمله به سفارت آذربایجان در مرحله تحقیقات مقدماتی است

ستایشی در ادامه و در خصوص آخرین وضعیت پرونده حمله به سفارت آذربایجان اذعان کرد: پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است و واجد محرمانگی است و در ادامه فرایند و مراحل بعدی نتایج اطلاع‌رسانی خواهد شد.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در مورد روند اجرای سند تحول و تعالی گفت: آنچه که برای ما ملاک و اساس است و اقدامات اجرایی را منطبق بر راهبردها و مؤلفه‌های این سند تطبیق می‌دهیم، فصل‌الخطاب است.

وی با اشاره به ایجاد دستیار هوشمند قضائی به منظور دسترسی یکپارچه قضات در فرایند رسیدگی و اتخاذ تصمیم گفت: این یکی از دستاوردها و ویژگی‌های بسیار خوب است و این موضوع جلوی اطاله دادرسی را خواهد گرفت.

انتشار عمومی و بر خط آرای قضائی با حفظ محرمانگی اشخاص

ستایشی با اشاره به انتشار عمومی و بر خط آرای قضائی با حفظ محرمانگی اشخاص پرونده از طریق ایجاد سامانه آرای قضائی اظهار کرد: پذیرش کارشناسان رسمی بر اساس صلاحیت سنجی عمومی، علمی و حرفه‌ای به صورت رقابتی و بدون تعیین سقف ظرفیت عددی از دیگر مصادیق است.

سخنگوی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: تعیین کارشناسان باید با استقرا صورت پذیرد و بر همین اساس ارجاع کارشناسی به صورت تخصصی و هوشمند بدون مداخله انسانی صورت می‌پذیرد و برای اینکه ارجاع منصفانه و عادلانه در عدالت خانه باشد این کار به صورت سیستمی انجام خواهد شد.

وی با اشاره به ایجاد سامانه شهود و مطلعین گفت: این موضوع جلوی بسیاری از مسائل و مشکلات را خواهد گرفت.

ستایشی از کمبود نیروی انسانی متخصص و طولانی بودن فرایند قانونگذاری به‌عنوان چالش‌های دستگاه قضا در حوزه اجرای سند تحول و تعالی یاد کرد.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده الهه محمدی و نیلوفر حامدی و احتمال عفو این افراد اظهار کرد: عفوهای معیاری با پرونده‌ها انطباق پیدا می‌کند و هر چه حاصل شد، همان است.

وی در ادامه و در پاسخ به سوالی پیرامون آمار دستگیری در دولت قبل و دستگیری رئیس دامپزشکی در دولت قبل عنوان کرد: بر اساس اعلام جرمی که یکی از سازمان‌های دولتی صورت داده و منبعث از گزارشات مردمی بوده و طرح شکایتی که در دادسرای عمومی و انقلاب تهران شده در این موضوع پرونده‌ای در مرحله تحقیقات است و تصمیماتی اتخاذ شده که متعاقباً اعلام خواهد شد.

ستایشی در مورد احتمال عفو مشایی، بقایی و شهرام جزایری گفت: تشخیص این موضوع با مرجع قضائی مربوطه است. باید پرونده اشخاص با معیارها سنجیده شود و سپس تصمیم گیری شود.

پیگیری مسمومیت‌های سریالی دانش‌ آموران قمی از سوی دستگاه قضا

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی در مورد مسمومیت دانش آموزان در قم گفت: تا این مرحله فقط می‌توانیم بگوییم متاسفیم. برخی از خانواده‌ها در خصوص موضوع مسمومیت دانش آموزان شکایتی را در دادسرای عمومی و انقلاب قم مطرح کردند و دادستان قم با همکاری ضابطین مربوطه و آموزش و پرورش قم در حال بررسی موضوع هستند و مراجع امنیتی و اطلاعاتی و قضائی در حال بررسی موضوع هستند و گزارش این موضوع محضر معاونت اول قوه قضائیه تقدیم شده است. تاریخ این عارضه از نهم آذرماه در هنرستان نور واقع در یزدان‌شهر قم بود.

وی اظهار کرد: در ادامه این حادثه در برخی از مدارس قم رخ داد و دادستانی قم و همکاران و ضابطین و عناصر مؤثر در موضوع با همکاری نماینده عالی دولت در استان قم در حال انجام بررسی‌ها هستند. در حال حاضر ۳۰ نفر در خصوص این موضوع ثبت شکایت کرده اند. نکته قابل تأمل وقوع این موضوع در مدارس دخترانه است.

۹۳ درصد از ابلاغ‌ها در قوه قضائیه به صورت الکترونیکی و هوشمند صورت می‌گیرد

ستایشی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر ۹۳ درصد از ابلاغ‌ها در قوه قضائیه به صورت الکترونیکی و هوشمند صورت می‌گیرد، گفت: با امکان ثبت اتباع بیگانه این میزان افزایش پیدا خواهد کرد و روزانه حدود ۹۰۰ هزار مراجعه به این سامانه وجود دارد.

۸۰ درصد دادرسی‌ها به‌صورت الکترونیک انجام می‌شود

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: با کمک سه شرکت دانش بنیان به جای اعزام زندانیان به مراجع قضائی دادرسی به صورت الکترونیک صورت می‌گیرد. اجرای این طرح علاوه بر کاهش جدی هزینه‌ها اعزام و بدرقه زندانیان را تسهیل می‌کند و ۸۰ درصد دادرسی‌ها به‌صورت الکترونیک صورت می‌پذیرد که دستاورد عظیمی محسوب می‌شود.

وی با اشاره ارتباط الکترونیک با کلانتری‌ها اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ بیش از یک میلیون اقدام در این سامانه صورت پذیرفت و در سال گذشته تعداد پنج میلیون و ۱۰۰ هزار استعلام بر خط قضائی صورت پذیرفت.

هشدار سازمان بازرسی به دانشگاه‌های علوم پزشکی برای انسداد حساب‌های فرعی

ستایشی در ادامه و در پاسخ به سوالی پیرامون در خصوص علت عدم انسداد حساب‌های فرعی دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: نامه‌های هشداری متضمن هشدار و توجه به دانشگاه علوم پزشکی ارائه شده و سازمان بازرسی کل کشور به موضوع ورود کرده و برخی از دانشگاه‌ها نسبت به مسدود کردن حساب‌های فرعی اقدام کردند و برخی دیگر در شرف انسداد حساب‌های فرعی هستند.

سخنگوی قوه قضائیه در پایان و در خصوص علت عدم شفافیت در تصمیمات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در فضای مجازی عنوان کرد: این کارگروه ۱۲ عضو دولتی و حاکمیتی دارد و رئیس آن دادستان کل کشور است و این کارگروه بر اساس مقررات شکل گرفته که برخی از مصوبات این کارگروه واجد طبقه بندی حفاظتی است و نگاه این است کار به صورت شفاف صورت گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها